Jak opravit? Nastavení výšky cestujících, sk. nást

Jak opravit? Nastavení výšky cestujících, sk. nást

Jak opravit? Nastavení výšky cestujících, sk. nást

Zdravím, bylo by možné nějak upravit skryté perony s kolejí tak tak aby pasažéři se "attachovali, spawnovali" byly ve správné výšce? Jedná se o skryté perony od autora: Bumbrdlicek, děkuji za případné rady jak to opravit :)

jungova

Je potreba vybrat nastuipiste se spravnou vyskou kastanu. Existuje stejna sada peronu s vyskou hrany 50 cm, 80cm, 1m, 1.2m. Jsou to perony s delkou 50m, stejna vyskova sada je 100metrovych perony, totez je s delkou peronu 150m, 200m. AJS ma perony ktery ma nastavitelnou vysku od 0 do metru 20.

27.3.2020 6:16
lesanek

OK, díky za vysvětlení. Tu funkci jsem nikdy moc nevyužíval, jen vím že existuje.

24.3.2020 13:04
Krovva

lesanek: v TRS 2019 SP1, tam hromadné nahrazení funguje, ale nelze takto měnit hromadně pevné koleje, vlaky atp to vyskočí hláška, jinak Xcommira děkuji za radu/ program, upravil jsem si to přes to jelikož když jsem manuálně vyměňoval za jiné, tak mi to dělalo z nepochopitelných důvodů bordel, vlaky vykolejovali na pevné koleji od Bumbrdlicek, a odletěla mi lokomotiva třeba mimo mapu vykolejená a přitom vidět nebyla, i když ve strojvůdci byla pořád evidovaná po kliku na zobrazení polohy vlaku mi to ukázalo uplně mimo mapu kde udajně ta lokomotiva je ale nebyla vidět ani smazat se nedala a nemohl jsem tak "normálně jezdit přes ty koleje kde bylo to místo špatně, vše bylo správně napojeno, a uprostřed pevné koleje vlaky vykolejili, "asi nějaká chyba" buď v Trainz nebo těch pevných peronů, tak jsem si upravil výškou přes ten prográmek ty perony nemusím to jednak dělat znovu postupně a taky navíc ty se správnou výškou byly příliš dlouhé atd :) takže tak, pokud mapu někomu poskytnu s tím nemám problém, tak mu to poskytnu i s upravenou výškou těch peronů, přičemž ho upozorním, že jsou modifikované ty kuidy těch peronů. Ale hlavně, že už to je OK :)

24.3.2020 9:57
Xcommira

Ano, ale jak to má pevnou kolej už nejspíš ne. Zkoušel sem přejezd a nešlo to.

22.3.2020 18:38
lesanek

TRS by mělo přeci umět v mapě náhradu kuidu A za kuid B, ne? ;)

22.3.2020 16:34
Krovva

Já to asi postupně všechno vyměním, to bude asi nejlepší :) alespoň udělám nástupiště s pasažéry i delší :)

22.3.2020 10:32
Xcommira

Pošlu ti ten prográmek, ale jak upravíš jedno nástupiště bude ti pasovat i do dalších stanic?

Komentář byl upraven

22.3.2020 10:28
Krovva

Xcommira to jsem teď zjistil, avšak spíše je teď potíž to hromadně nahradit, moc se mi nechce to postupně vyměňovat, kde by se dal stáhnout ten program? :) pokud je to možné, že bych si to tedy upravil aby se mi to hromadně změnilo teda, i když bych mohl vyměnit je všechny za delší a se správnou výškou :D

22.3.2020 10:24
Xcommira

Jasně že to jde, už sem to i párkrát dělal pro svou mapu, tam sem upravoval i vzdálenost lidí od kolejí. Je k tomu program Attach test, ale jsou mám dojem i jiné, já znám ale jen tento. A v něm si musíš zvednout pointy všech lidiček, jak odchozích tak příchozích. Bumrdlíček ale má různé výšky skrytých peronů, tam si nevybereš potřebnou výšku?

Komentář byl upraven

22.3.2020 10:12
Komentovat mohou pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.