Sklárna

Sklárna

Sklárna

Trolejbusy a linkáč na zastávce Sklárna. Dříve to byla velmi vytížená stanice, pracovala tu téměř polovina města. Bohužel tam dnes pracuje hrstka lidí. Každopádně, pořád se zajíždí jedna kloubová trolejbusová linka. PS: Za ten schod mezi chodníkem a dlažbou se omlouvám. Nevím jak to řešit. Ale myslím si, že schod být může.

Ross

kukubaku: Děkuji za hodnocení. Od tebe si ho nejvíc vážím.

A ještě něco pro všechny, to je vůbec poprvé, co se myšlenou trolejbusů v TRS zabývám. Proto berte věci s menší rezervou :) Město taky moc neumím, ale snažím se. Rozhodně to bude lepší než moje tramvajové začátky před x lety. A taky lepší než trolejbusové diorama ruskýma vozama a drátama.

1.7.2014 23:30
Ross

kukubaku: Já už jsem trolej snížil. Já bych vše nechal jak je. Kvůli stykům trakce právě. Já na své trolejbusové mapce jinou trakci neplánuju, takže to nevadí. Na té své mapě Lokálka, kde mám ten přejezd to už tak nechám, tam jde hlavně o vlaky a ten přejezd jsem tam musel mít :)

Takže se nemusíš namáhat a pěkně pokračuj v modelování modelů a my stavitelé map se přizpůsobíme tobě :)

PS: To mi připominá, že bych si měl stáhnout ten kloubák historický :) Do Centra smyšleného města padne jak přibitý.

1.7.2014 23:28
kukubaku

A protože jsem zapomněl ohodnotit, budiž toto jako extra komentář. Oproti Tovární, kde se mi tam pořád něco nepozdává (;-)) je toto výborné. Tady mi to všechno k sobě ladí...

1.7.2014 23:27 Hodnocení: 5 z 5
kukubaku

Mno jak to mám udělané... Modelované je to jako standartní "drážní" vozidlo :-), tedy kolo se dotýká té samé výšky jako kolo tramvaje. Na výšce se řešení dráhy autobusu/trolejbusu se dá polemizovat. Mohu to udělat buď jako přizpůsobení současné situaci - tedy překopat animaci kladek a posunout modely a všechny jejich přidělané pointy o +- -0,25m dolů (krásná práce na několik dní + testování...), nebo to mohu nechat tak jak to je, a stavitel mapy (a v budoucnu nejspíš nejen Ross) se musí přizpůsobit danému řešení. (...nemusel by se přizpůsobovat kdyby na to pomyslel dříve...) Ovšem problém v mém řešení není pokud stavíte na jedné výšce povrchu. Tzn výška povrchu silnice = +-temeno kolejnice, pro mne městského stavitele nejlepší řešení, protože křížení tram x trol je v jedné rovině a kdyby to bylo jinak - tedy "snížení" modelu, kladky by lítaly mimo - byly nad trolejemi ;-). Problém nastává tehdy, kdy chcete křížit trakce, například trol x vlak. Řešení zůstává na autorovy. v Případě rosse by stačilo a) vytvořit před přejezdem kus silnice na zvýšeném povrchu pro plynulejší zvedání snížené troleje zpět na "úroveň" 0m (pokud trať není na vyšším náspu), nechat křížení a zase plynulý sjezd, b) přejezd nechat tak jak je, jen troleje by se zvedaly mírně skokově na "úroveň" 0 a pak by skokově klesaly... c) zkopírovat originální soubor trolejí určité délky, změnit v configu track za spline, v editoru před přejezdem v určité vzdálenosti přerušit dráhu trolejí, navázat na ní dráty které jsou spline, pokračovat k přejezdu,..., samotnou dráhu - track by v zasažené místě nahradila neviditelná dráha - track, s tím, že jízda přes přejezd s busem/trolejbusem by byla reálnější. Avšak trolejbus/bus by se dal screenovat jen před a za přejezdem....

Komentář byl upraven

1.7.2014 23:22
Ross

Už jsem to snížil všude. Trolejbus asi ne. Sběrač je udělán jako bogey. Proto luxusně kopíruje trolej. To ani rusáci nemaj.

lesanek: Nejsou statické. Jsou zvlášť k trolejbusům. A je jich více. A jak jsem psal, patky jsou bogey, proto to fajně kopíruje trolej i v oblouku.

Komentář byl upraven

1.7.2014 23:22
lesanek

Trolejbus na drátech visí a ty tyče budou statické, takže asi nepůjde.

1.7.2014 22:02
Xcommira

A nejde poladit model trolejbusu ? Nevím jak to má udělané

1.7.2014 21:44
Ross

Xcommira: To je právě zakopaný pes víš. Snížení troleje nebo zvednout cestu. Každé má své obrovské nevýhody a obě donese jen jedno plus - trolejbus na cestě.

Nevýhoda snížení troleje:
- musel bych snížit všechny úchyty a to by bylo peklo. Snižoval bych celý den..
Ale asi je to nejlepší řešení

Nevýhoda zvýšení cesty:
-cesta by byla nad chodníky a to už vůbec nechci

Ale asi nic lepšího než to celé posnižovat nevymyslíme a létací trolejbusy tež nejsou to pravé. Až budu fotit další screeny na západní straně (toto a zbytek co zveřejním je východ), tak by už trolejbusy létat neměly :) Díky za pochopení a hodnocení.

1.7.2014 19:54
Xcommira

Nejdou snížit ty dráty, když vlastně koleje jsou ty dráty ? Určitě by nebylo marné to poladit.

Komentář byl upraven

1.7.2014 19:15
prcek

od kukubaku a jsou neveřejne..
Pěkné :)

1.7.2014 19:06 Hodnocení: 5 z 5
vladac

Odkud máš všechny ty trolejbusy?

1.7.2014 18:56 Hodnocení: 5 z 5
Dawee

Toto mě zaujalo :)

1.7.2014 18:21 Hodnocení: 5 z 5
Komentovat mohou pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.