U podjezdu

U podjezdu

U podjezdu

24Tr u podjezdu u kruháče. Toto je poslední screen z archivu dosud nezveřejněných screenů a tímto se s vámi s TRS loučím. Přeji všem hodně štěstí v tvorbě a v životě :) Díky za všechno.

prejetypes

Chyby při čtení souborů / zápisu, dlouhé přístupové doby, selhávání běhu OS, vydávání divných zvuků (nejrůznější cvakání...).
Určitě se oplatí se sem tam podívat na SMART, v jakém stavu disk je. Většina potencionálních chyb se tu dá předpovědět.

17.5.2015 13:10
lesanek

A jak tedy poznám, že disk odejde?

17.5.2015 11:01
prejetypes

" sa podarilo dostať z disku cca 30 percent dát"

Tak to už byl disk v natolik špatném stavu a určitě jeho selhání nepřišlo z ničeho nic, ale byly před ním patrny varovné příznaky.

"Nevím proč se tolik divíte,že odchází HDD. Životnost při každodenním používání je už od výrobce udávaná na 2roky. To že vydrží déle je spíše zázrak :D"

Životnost disku je rozhodně více než dva roky, alespoň u těch kvalitních. Spíše platí, pokud disk neselže v brzké době po zakoupení, je velká pravděpodobnost, že bude sloužit docela dlouho.

17.5.2015 8:45
petros

Nevím proč se tolik divíte,že odchází HDD. Životnost při každodenním používání je už od výrobce udávaná na 2roky. To že vydrží déle je spíše zázrak :D

17.5.2015 8:36
Doktorno

Nechcem oponovať, len musím poznamenať, že o PC tiež niečo viem a nedá sa vždy všetko dostať napr, z toho disku. Mne a podobne aj bežným firmám kde som hľadal pomoc sa podarilo dostať z disku cca 30 percent dát. Až v špecializovanej firme, kde museli otvoriť disk, sa podarilo dostať, čo som ani nečakal 90 percent dát. Pritom ako som povedal, o PC sa pravidelne starám, neni v prachu a podobne. Vždy všetko nie je také jednoduché. Preto som sa tu tak rozpísal, v dobrej viere poradiť z vlastných skúseností. A ozaj stačí maličkosť, len pravidelne zálohovať. Dnes mám zálohovanie PC nastavené tak, že všetko čo denne spravím sa okamžite uloží a je pokoj.

17.5.2015 8:34
prejetypes

Zajímavé čtení...

Rukama mi už prošlo dost disků. Začínal jsem na 2x 4GB discích (WD), jeden byl vyřazen z důvodu zastaralosti, druhý sice odešel, ale stylem, že data nešly zachránit jen z porušené části (několik nečitelných sektorů). Dále odešel jeden 320GB disk (Samsung), opět porušení ploten, nešlo přečíst jen data na několika porušených sektorech. Horší situace u notebooku, tam disk odešel více znenadání, nicméně opět chyba mimo elektroniku disku, takže bez problému obnova dat, low formát a disk jsem ani nevyřazoval, dnes na tom jede Linux jako druhý OS.

Z odešlou elektronikou disku, kdy je nemožnost doma zachránit data, jsem se setkal jen jednou a to mou vinou, kdy jsem při opravě zdroje prohodil na MOLEX konektoru 5V větev s větví 12V...

Nevím, co s těmi disky děláte, ale problém na disku se začne objevovat daleko dříve, než dojde k tak fatálnímu selhání, kdy už není obnova možná, ať už nečitelností některých souborů, záseky OS, ... Takže se stačí o PC trochu starat a podobné věci není vůbec třeba řešit. A zalohování důležitých dat bych samozřejmě bral jako samozřejmost.

Perlička na závěr. Před pár měsící jsem byl na přednášce od MSI k jejich herním počítačům, kde jako "výhodu" vyzdvihovali rychlost jejich počítačů, které je docíleno spojením disků do RAID v režimu prokládání. Fajn, rychlost se sice zvýší, ale už jaksi neřekli druhou stranu věci, že při selhání jednoho z disků je zbytek dat na druhém disku takřka nepoužitelný.

17.5.2015 5:58
Ales

Nenapsal jsem že nebudu, a když jo tak 2010. Nemá smysl to začít, měl jsem HDD (Made in China) 2 roky, před zárukou skončil. Když mi ze servisu přišel nový (Made in China), a pustil jsem si kontrolu HDD, napsal mi že ten co mám snad "repas" vydrží půl roku :D ... Takže Trainz si radši nechám na stolní PC :)

16.5.2015 23:48
Doktorno

Ešte doporučujem, pravidelne čistiť PC, grafiku, vetráky celú pc zostavu. Dobré je vodné chladenie grafickej karty doplnené vetrákmi. Dva, nastavované podľa teploty som pridal aj do skrine a oplatilo sa. PC pracuje aj pri plnom výkone perfektne, vôbec žiadna záťaž. Všetko z vlastnej dlhodobej skúsenosti.

16.5.2015 23:31
sedrik

Zrovna teď řeším stejný problém. Odešlo PC a vše co jsem měl je pryč a začínám vše od nuly. Ale skončit s TRS nehodlám.

16.5.2015 23:03
Doktorno

No ja som bol na tom podobne, skoro ma trafilo, nakoľko si pravidelne testujem pc, disky a ten disk čo sa pos... bol len dva roky starý. Práve ten predošlý mi signalizoval chyby a tak som všetko prekopíroval na nový disk 1TB, značkový, žiaden šmejd. Aj technici kde mi "vyťahovali" dáta boli prekvapení, že v podstate nový disk odošiel. Preto už neverím ničomu a všetko zdvojujem.

16.5.2015 22:56
Clickman

Kdyby mi odešel hard, tak mě asi klepne. Ty stovky věcí co jsem za 11 let stáhnul do TRS2004 by byly v háji. Asi bych s tím taky praštil.

16.5.2015 22:34
Doktorno

Ja som sa tiež nechcel chváliť, že si to môžem dovoliť. Som starý blázon, tvrdo pracujem. Nej som z vrstvy vyvolených. Neuveríte, že mám 57 rokov a prepadol som TRS už pár rokov. Dokupoval som nové a nové verzie, sťahoval všetko čo sa dalo, samozrejme aj platené, keďže nie som tvorcom a nedokážem si upraviť, vytvoriť tak prekrásne modely ako mnohí z Vás. Samozrejme, že som ešte musel rozšíriť aj PC aby to všetko stíhal. Zatiaľ som skončil na štvorjadre 3,2 MHz, 2GB grafike a 4GM RAM ke. Ešte šťastie že rodina o všetkom nevie a má pre moje hobby "pochopenie". Ale každý má nejakú úchylku, že ?. Preto, z mojej draho zaplatenej skúsenosti, doporučujem všetko zálohovať na externý disk, oplatí sa to, a dnes to už nestojí až také veľké peniaze.

16.5.2015 22:31
jast

Tak tak, mě taky asi před půl rokem odešel celý PC, přišel jsem o všechno, včetně mapy na které jsem dělal několik let...A už zase vesele hraju, a jsem rád že jsem byl donucen pořídit si nový počítač, od té doby zapomínám že trainz ho může i zatěžovat, obrovský rozdíl :)

16.5.2015 21:40
Ross

Ten pc fyzicky funguje v nouzové režimu a archivace všech věcí možná je. Jen zas nemám těch peněz na utracení, abych si mohl dovolit nějakou dobrou grafickou kartu.

16.5.2015 21:39
Doktorno

Prepáčte, že sa zapájam do debaty, ale nechápem prečo to vzdávate pri poruche PC. Mne asi pred trištvrte rokom odošiel HDD a keďže som, blbec veci nearchivoval na externý disk, tak som prakticky o všetko prišiel. Posledná šanca bola dať disk špecializovanej firme a čakať či sa z toho bude dať niečo dostať. Podarilo sa, aj keď to bola finančne dosť nákladná vec. Dnes každú zmenu archivujem na externý disk a mám pokoj. Môžem hru rozbaliť na akom koľvek PC. Ospravelňujem sa za vstup a prajem všetkým hry bez porúch a zádrheľov PC.

16.5.2015 21:17 Hodnocení: 5 z 5
davdavdav

To je škoda...Jinak screen pěkný :) taky přeju hodně štěstí :)

16.5.2015 19:47 Hodnocení: 5 z 5
Ales

Mně odešel HDD, taky už nehraju :)

16.5.2015 1:09
Clickman

To je blbý. No já se k trainzu dostanu tak 2x týdně na hodinku. Máme malé dvojčátka a je to doma blázinec.

15.5.2015 21:46
Ross

Děkuji :) Odešla mi grafická karta a nemám trs kde hrát. Už je tomu půlroku, co trainz nehraju.

15.5.2015 21:33
Clickman

Je to moc hezké. Proč to balíš?

15.5.2015 21:05 Hodnocení: 5 z 5
Komentovat mohou pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.