#1 2014-03-19 19:11:30

prejetypes
Host
avatar

Zrnitost vegetace - možné řešení

Nová 3D vegetace, případně klasická vegetace nebo vegetace upravená pro vyšší verze trpí jedním jistým neduhem - zrnitosí, která se poměrně nepříznivě projevuje při pohybu kamery na vegetaci. Problémem je vypnuté MIP filtrování. Zrnitost je totiž způsobena tím, že se na malou plochu s malým počtem pixelů snažíme zobrazit mnoho detailů. MIP filter má tu úlohu, že provádí zmenšování textury v mocnině dvou tak, aby odpovídala vzdálenosti od objektů. Bohužel u alfovaných (a hlavně jednobitově alfovaných) objektů se vytváří docela nepěkný efekt, kdy už na malou vzdálenost se textura slije a "zhranatí". Tudma tedy cesta za pěknou vegetací nevede.

Trainz v základu v nastavení nedisponuje s možností nastavit režim vyhlazování (používá se nastavení ovládače grafické karty). V případě problémů s zrnitostí vegetace se tedy podívejte do nastavení své grafické karty pro 3D aplikace, zda nemáte režim vyhlazování pouze vyhlazování. Toto základní vyhlazování je sice rychlé, ale v tomto případě nevytváří zrovna kvalitní obraz. Řešením je povolení adaptavního vyhlazování - tedy vyhlazování, které používá klasiku na nealfoavané textury a supervyhlazování na textury, které jsou alfované. Lze rovnou nastavit supervyhlazování (v tomto případě je použito i na nealfované objekty), ale jedná se o větší zatížení procesoru, než je nutné.

Offline

#2 2014-03-19 22:06:13

Re: Zrnitost vegetace - možné řešení

Po instalaci novějšího ovladače gk mi přestala zrnit veškerá vegetace a začaly troleje.. a teď babo raď big_smile nastavení gk jako je popsáno výše.. Ovšem troleje tolik nevadí, protože ta zrnící plocha je daleko menší než v prípadě vegetace. tak snad s dalším ovladačem nebude zrnit nic.. big_smile

Offline

#3 2014-03-19 22:23:32

Re: Zrnitost vegetace - možné řešení

Ďakujem za radu a pomoc pri nastavní, nastavenie na  Nvidia bude vyzerať následovne Bez+n%25C3%25A1zvu.jpg Bez+n%25C3%25A1zvu1.jpg

Offline

#4 2014-03-20 08:28:37

prejetypes
Host
avatar

Re: Zrnitost vegetace - možné řešení

Před
89ea7a5083.jpg
po
98fb6b4192.jpg
Strom s větší korunou, jeví se jako mázlý, má pro testování zaplý MIP. Rozdíl při statickém pohledu je opravdu znát, při pohybu kamery pak již velmi znatélně.

Offline

,
[Bot] claudebot

Zápatí

Technologie FluxBB | CZ a SK

[ Generated in 0.023 seconds, 11 queries executed - Využití paměti: (Peak: ) ]