Nejste přihlášeni
Ve starším TRS to jde taky, akorát je potřeba tu šablonu utopit nadoraz dolů pod terén a pak ze šikmého pohledu šoupat daným objektem. Jen je děs se trefit zrovna na místo podle šablony;-). Možná by taky pomohlo zapínat a vypínat zobrazení povrchu terénu a trefovat se podle čtverců. Nejsem si ale jistý, jestli by se i tak s šablonou nehýbalo, nemám to vyzkoušené.
Ahoj, ještě mě napadlo, jestli by nestálo za to ve zdejším downloadu zveřejnit mapu ČR, kterou jsem zmínil výše. Jedná se o kompletní mapu tvořenou šablonami z fotomap. V současné době ji doplňuji o šablony pro tvorbu terénu, které jsou vytvořeny z turistických map.
Tak to je vcelku jedno, kde je to uveřejněné, ale zajímavé downloady třeba přilákají více návstěvníků
Upravil David Javůrek (2014-02-08 23:59:58)
Tak to mě těší, ještě mám dotaz, v jaké formě by to mohlo být? Ptám se, protože samotná mapa má cca 10 MB, což by určitě problém nebyl, ale šablony zabalené v raru mají zatím celkem asi 80 GB. Na trainz.cz to řeším odkazy na uloz.to, kam se to dá nacpat. Zatím bych s tím počkal, šablona pro celou ČR by mohla být hotová někdy na podzim, ať je to tu kompletní;-).
No vždyť ono je to takhle celkem ideální, stáhnout šablonu, seznamy a návody a zbytek na uložto a každý si stáhne jen trať nebo oblast, kterou potřebuje. 80GB je pořádná porce, takže nějaký server jako je uložto je ideální
Jak budu hotov, ozvu se;-)
Velice ti děkuji za mapu... využití našla!
Ahoj, jen bych chtěl upozornit autora, že seznam.cz překopal svoje mapy a při stisku klávesy F11 se mapa zobrazí na celou plochu obrazovky bez bílé lišty. Buď bude potřeba upravit návod nebo samotnou šablonu.
až bude čas, tak se na to podívám, o změně vím
Jasně, sám s tím také bojuju, svoje šablony už mám o čtyřech velikostech podle toho, jak na seznamu mění velikost zobrazení;-).
Před několika týdny překopali měřítka map na stránkách www.mapy.cz. Bude nutné změnit velikost obdélníku v 3D programu a znovu vyexportovat do TRS. Navíc je je tato mapa poněkud zdeformovaná. Nevím, jestli je to aktuálně správně nebo to bylo správně předtím. Pravděpodobně je v ní zohledněno zakřivení zeměkoule, protože jsem musel na východě republiky otáčet šablony o 2° doleva a na západě o 2° doprava. Kdo si chce dělat svojí mapu novou, toho to zajímat nemusí, kdo chce navázat na již utvořenou mapu a chce, aby mu šablony navazovaly, tak s tím musí počítat.
Upravil mikyjack (2015-12-12 19:36:18)
Na trainz rubikovo name jsem objevila v downloadu tento trik - viz text: šablona "lužná"
Něco pro tvůrce reálných map - šablona nádraží a železničního muzea v Lužné u Rakovníka. POZOR - ŠABLONA JE ŘEŠENA JAKO TRACKSIDE! Když byla jsko scenery objekt, tak jsem nepohyboval potřebným objektem (dům, strom...) ale šablonou. Na tento trik mě navedl jeden kamarád z facebooku. Do mapy položíš kousek koleje a na ní dáš šablonu, pak můžeš scenery objekty otáčet nebo posouvat dle libosti, aniž bys pohnul šablonou.
a pod tim -cudlik- stahnout
kuid:348682
auto2 , jaky mas kuid ? Chtela bych stahnout tu tvoji mapu viz. video z youtube - (kopie textu z trainz cz forum) , nejde mi o ten leoexpress , treba tam pojedu esusem od Hummuse nebo Didiho , nebo treba pendolinem.
---
Na youtube -https://www.youtube.com/watch?v=R-2fBX2PheM- jsem videla LEOexpress - Projizdka v TS12 Praha hl.n. - Liben. Je to asi 6 az 8 minut jizdy krasnou realnou prahou. Tusim ze to vyrobil -auto2-. Jak se ta mapa jmenuje a je to nekde ke stazeni ?
Problem s kontaktem na autora -auto2-. Kdyz , jsem mu tady chtela napsat -PM- , tak v seznamu uzivatelu jsem auto2 nenasla. Forum, hledaci policko naslo taky jen -velke kulove- Nula, nula nic. Chci zjistit jeho kuid. Ani auran ho asi nezna. Kde je problem ?
kuid:348682
auto2 , jaky mas kuid ? Chtela bych stahnout tu tvoji mapu viz. video z youtube - (kopie textu z trainz cz forum) , nejde mi o ten leoexpress , treba tam pojedu esusem od Hummuse nebo Didiho , nebo treba pendolinem.
---
Na youtube -https://www.youtube.com/watch?v=R-2fBX2PheM- jsem videla LEOexpress - Projizdka v TS12 Praha hl.n. - Liben. Je to asi 6 az 8 minut jizdy krasnou realnou prahou. Tusim ze to vyrobil -auto2-. Jak se ta mapa jmenuje a je to nekde ke stazeni ?Problem s kontaktem na autora -auto2-. Kdyz , jsem mu tady chtela napsat -PM- , tak v seznamu uzivatelu jsem auto2 nenasla. Forum, hledaci policko naslo taky jen -velke kulove- Nula, nula nic. Chci zjistit jeho kuid. Ani auran ho asi nezna. Kde je problem ?
Problém je v samotným uživateli auto2, není tvůrce součástí, jeho kuid repertoár je pouze tahle mapa a její scénář, jinak všechny součásti dělali jiní autoři, takže něco je dostupný a něco je pro soukromý účely, mapa není volně ke stažení, kdysi bývala u mě na webu, ale když začal každej druhej psát kde je jaká součást k dispozici, byla stažena z downloadu (to je už minimálně 3 roky zpět). Nemá tedy ani smysl vypisovat kuid, protože to stejně nic nenajde, na Auranu nic nemá a sem vkládá jen screeny z mapy. Kontakt na autora je tady https://trainz.rypi.cz/user/show/42-auto2 ale nečekal bych nějakou vstřícnost, mapa byla jen pro úzkej okruh lidí.
[ Generated in 0.025 seconds, 8 queries executed - Využití paměti: (Peak: ) ]