Dvojice CDC 363 025 - 8 průjezd poblíž Klabavy

Dvojice CDC 363 025 - 8 průjezd poblíž Klabavy

Dvojice CDC 363 025 - 8 průjezd poblíž Klabavy

Dvojice CDC 363 025 - 8 táhne kombinovaný náklad, poblíž Klabavy // TRS 2019

Krovva

Omlouvám se za dlouhé vyjádření, ale mám potřebu se na to zeptat tady a okomentovat to vše naráz než po kouskách :D :) Děkuji, to jsem již zjistil z posledního screenu od pura, kde se dají sehnat a že se jedná o tzv. Flat pylony :) zas vím o něco více :) lattice si na té trati vyměním za flaty a rovnou si udělám tu elektrifikaci lépe, že si to rozměřím alespoň po 60M a budu střídat Flat I a Flat O pylony a dráty tahat cik cak :) a ne aby to bylo od oka jako to aktuálně tam mám :D ještě bych poprosil, mám nějaká 2D pozadí s lesy apod ale hodně málo, nevíte někdo kde bych mohl sehnat co nejkvalitnější pozadí s českou krajinou kopci lesními popř i pro město a vesnice pozadí domy atp abych mohl v té dálce od trati vytvořit kulisy lepší než používat jen málo stejných pozadí :) ty jsem zatím použil v jiných úsecích tratě :) tak prosím případně o odkaz, kde by bylo něco takového k mání :) jinak děkuji každému za Vaše postřehy rady tipy :) pomáhá mi to rozšířit si znalosti okolo železnice a mapu při stavení byť bude spíše polosmyšlená (neodpovídá přesně vzdálenostmi stanic částečně/ rozmístění vyhybek topologie krajiny úplně přesně) ale chci aby dojem z té trati byl co nejvíc pocitově že je to ta trať :) (místa to připomínala co nejvíc podobu k reálu) mohl bych udělat tu trať podle šablony to jsem sehnal dal dohromady, ale musel bych kompletně od 0 tvořit což se mi 2x nechce, kort když u té předělávané si můžu zajezdit teď a nějaký terén krajinu tam mám. Od 0 to všechno vytvořit by bylo fajn, že bych to měl nejspíše o dost přesnější krajinou, vzdálenostmi a směry tratě oblouky atd ale za jak dlouho by to vypadalo alespoň tak jako teď na té předělávané to bych si asi zajezdil o dost déle :D

14.6.2019 9:31
juras.taurus

Podívej se na odkaz od posledně komentujícího, nejsou to lattice, co tam vidíš v reálu. Jsou to vše tzv. flat sloupy, které si z toho odkazu můžete stáhnout.

13.6.2019 20:52
auto2

nejsem zastánce předělávaných map ale možná bych udělal výklenek u té lattice

13.6.2019 19:44
Krovva

puro: ty jsou součástí vestavěnou v TRS 2019 jako turffx clutter vegetace :) ty v popředí :) jinak jak máš ten screen PéEnko, ty (lattice?) typ elektrifikace nevím jak se přesně nazývá jestli je to taky lattice, ale dá se někde stáhnout kde? prosím odkaz děkuji, hodil by se mi, na té trase jsou myslím přesně takové co máš v tom screenu :)

13.6.2019 19:02
puro

Vše zmíněno Jirkou, ty pampelišky jsou veřejné?

13.6.2019 18:57
Krovva

Akorát v reálu tam jsou lattice, ale jsou o dost jakoby užší a takové jakoby žebříkovité asi nějaká odlehčená varianta, ale ty jsem zatím nenašel nesehnal do hry.
nevím jestli ty co jsou v realu na té trati existují ke stažení.

13.6.2019 18:56
Krovva

juras. taurus, díky, Lattice na té trase celé jsou vyjma stanic kde jsou příčníky a sloupy moc po té modernizaci jsem si nevšiml na trase. Pozadí nějaké jsem sehnal a zatím jsem ho zhruba aplikoval v jiných částech mapy, jakoby "kopce lesní apod" jo to třeba zapojím dvě jiné lokomotivy příště nebo alespoň tu jednu obrátím, pokud nemám lokomotivu toho typu jiné číslo :) na zatravnění se snažím využívat co nejvíc 3d vegetaci z 2019 a ty máky a drobné žluté květiny s trávou v popředí je TurfFX jinak jsou to Spline to ostatní stromy domy atd dávám jako objekty. Co se týče náspu barvy, tak mohl bych dát pod koleje texturu taky světlou což je asi logičtější :) ty koleje jsou stažené extra od Samplaire jsou udělané jako typu procedural takže automaticky i tvoří detaily srdcovky opory u výhybek atd :) ale zatím jsem nesehnal bližší těm českým s hnědým náspem barvou jako ta textura pod nimi. v 2019 jsou taky suprové i s hnědým náspem, ale potřebuju aby byly tak kvalitní jako v 2019 a co nejblíže českým typům a těm co jsou u nás na koridorech , ale tady asi udělám to, že sladím tu texturu pod kolejemi s tím náspem, :)

jinak sehnal jsem si šablony, podle kterých bych mohl trasu dělat i podle km přesně vzdálenosti i zatáčky atd, ale když už mám tu mapu asrajera takhle předělanou, tak nechci začínat od znova úplně :) tak se pokusím udělat mapu Plzeň - Rokycany s odbočkou na 175 Rokycany - Nezvěstice, "polosmyšlenou" tzn, co nejvíc k reálu, hlavně aby tam byli poznat třeba hlavní místa na té trase byla podobná alespoň co nejvíc :)

13.6.2019 18:53
juras.taurus

Lepší se to, ale bohužel stále se úplně nedaří. Prvně bych sladil násep s kolejemi, poté nedává smysl sázet všude bezdůvodně lattice, dále bych doporučil stejně jako zatravňujete okolo kolejí něco udělat i s pozadím....a takový detail, není dobré jet se dvěma stejnými lokomotivami. :) Ale jde to nahoru jinak.

13.6.2019 18:18 Hodnocení: 3 z 5
Komentovat mohou pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.